Kävijöille

 

Knowhow-messut on 13. kertaa järjestettävä Pohjanmaan suurin koulutusmessutapahtuma. Odotamme messuille jopa 9 000 messukävijää ja haluamme tuottaa sisällöltään monipuolisen ja antoisan kattauksen. Mitä tarjoamme kävijöille 23.-24.11.2016:

  • Maksuton sisäänpääsy
  • Koulutus: Yliopistot, korkeakoulut, 2. asteen koulutus ja opistotason koulutus esittäytyvät omilla osastoillaan. Mukana 150 näytteilleasettajaa
  • Nuorten palvelut, ehkäisevän nuorisotyö ja muut tärkeät, nuorten kasvua tukevat järjestöt
  • Työelämä-alue: esittelee alueen työnantajia - mitä opinpolkua pitkin heille työllistyy parhaiten?
  • Yrittäjyys:on tärkeä teema tänä vuonna. Tämän puitteissa tulossa paljon asiaa, mielenkiintoisia henkilöhaastattelua ja mentorointia. Messuilla mukana myös Nuori yrittäjyys - messualue.

 

Messut tarjoaa ajankohtaista tietoa opetushenkilökunnalle

Uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön perusasteella ja lukiossa syksyllä 2016. Ammatillisten perustutkintojen perusteet astuivat voimaan syksyllä 2015. Keskeinen tavoite on laaja-alainen osaaminen eli tietojen, taitojen, arvojen, asenteiden ja tahdon muodostama kokonaisuus. Yhdeksi laaja-alaisen osaamisen oppimistavoitteista on nostettu Työelämätaidot ja yrittäjyys (L6).

 Miten sisällytän yrittäjyyskasvatuksen paikalliseen suunnitelmaan? Työelämä, ammatit ja työn luonne muuttuvat. Siksi on entistä tärkeämpää, että yrittäjyyskasvatus toteutuu paikallisessa opetussuunnitelmassa. Messuilla järjestetään opettajille pedagogiikkapaja, jossa yrittäjyyskasvatuksen työkalut tulevat tutuiksi, yrittäjyyskasvatuksen hyvät esimerkit ja jo toteutetut mallit käydään myös läpi. Varaa nyt jo torstai 24.11 klo 10-12 kalenteriisi.

 Pedagogiikkapajan toteuttaa YES, valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, joka tukee ja valmentaa opettajia yrittäjyyskasvatuksessa. Avuksi toteutuksiin on kerätty hyväksi havaittuja yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä ja niistä on koottu materiaaleja opetushenkilöstön käyttöön. Materiaaleissa näkyy, miten opetussuunnitelmien tavoitteet ja sisällöt ovat eri kouluasteilla toteutuneet.

 Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi KNOWHOW-messuille marraskuussa. Pyydän teitä lisäämään messut vuosikalenteriinne! Ryhmäilmoittautumisen voi tehdä jo nyt, niin takaat että pidän sinut ajantasalla messujen sisällöstä ja tarjonnasta, jolloin voit koota ryhmällesi mahdollisimman monipuolisen ja hyödyllisen messupäivän!

 

Ajankohta:

23.-24.11.2016

Paikka:

Botniahalli, Papinsaarentie 2, 65610 Mustasaari

Avoinna:

Keskiviikko klo 18.00-21.00

Torstai klo 8.30-15.00

Sisäänpääsy:

Vapaa sisäänpääsy
 

Järjestäjä ja lisätietoja:

Pohjanmaan Expo Oy
Puh. 06-318 5150
knowhow@pohjanmaanexpo.fi